Paaseitjes

Eén paaseitje verbranden: zó lang moet je daarvoor wandelen

Ze zijn er in verschillende kleuren, soorten en smaken: chocoladepaaseitjes. Nu het bijna pasen is, is de kans groot dat je er al wat op hebt. Helaas zijn paaseitjes ook kleine caloriebommen. Hoe lang moet je eigenlijk wandelen om zo’n chocolaatje te verbranden? 

Natuurlijk is het hartstikke lekker om te genieten van een paar paaseitjes tijdens en rondom pasen. Sowieso past een snack zoals een stukje chocolade prima in een gezond voedingspatroon. Een paar paaseitjes eten kan dus echt geen kwaad, maar het is best interessant om te weten hoe lang je moet wandelen om één paaseitje te verbranden. 

Calorieën

Het hangt er allereerst vanaf wat voor paaseitjes je eet, want ze komen in ontzettend veel smaken voor die allemaal hun eigen voedingswaarden hebben. De standaard kleine paaseitjes, gemaakt van melk of witte chocolade bevatten gemiddeld zo’n 45 calorieën. Pure chocolade eitjes bevatten zo’n 40 calorieën. Nu heb je natuurlijk ook eitjes met vulling. Bij een vulling met likeur, bevat het eitje zo’n 37 calorieën. Als de vulling zwaarder is, zoals praliné of nootjes dan bevat één paaseitje rond de 52 calorieën. 

Lees ook: Pornstar Martini en ontbijtkoek: déze bijzondere paaseitjes liggen in de schappen

Paaseitje verbranden

Hoe lang moet de dan wandelen om één paaseitje te verbranden? Dat antwoord valt gelukkig best wel mee. Je moet zo’n tien minuten wandelen of vier minuten hardlopen om een standaard paaseitje te verbranden. Ook kun je ervoor kiezen om achttien minuten het huis schoon te maken of tien minuten in de tuin gaan werken. 

Paaseitjes gegeten of niet: trek tijdens het paasweekend je wandelschoenen lekker aan, want het belooft mooi weer te worden.

Tip van de redactie

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Ze.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst