De herfst is begonnen: zo geef je je weerstand een boost

Zo geef je je weerstand een boost

Wie een boost wil geven aan haar immuunsysteem, kan deze dingen doen.

1. Rust en regelmaat

Voor een goede weerstand is een goed ritme nodig. Neem voldoende rust en zorg dat je genoeg slaapt. Mensen hebben per nacht gemiddeld zeven tot acht uur slaap nodig. Heb je vaak plafonddienst? Met deze simpele trucs val je sneller in slaap.

2. Drink met mate

Af en toe een glaasje wijn kan geen kwaad, maar te veel alcohol tast je immuunsysteem aan. Als je toch een wijntje wilt drinken, kies dan voor rode wijn. Daarin zit namelijk een stofje dat helpt om je immuunsysteem te versterken.

Ook leuk: 11 vrolijke tips om een feestje te maken van de herfst

3. Sporten

Sporten is fijn en als je dit regelmatig doet versterkt het je bloedsomloop en je immuunsysteem. Het beste is om in de buitenlucht te sporten. Zo krijg je gelijk wat frisse lucht en vitamine D binnen. 

4. Eet gezond

Probeer zo veel mogelijk gezond en vers te eten. Eet voldoende groente en fruit zodat je zink en vitamine C binnenkrijgt. In het najaar kun je ook gewoon zomerfruit eten, want dat kun je makkelijk bewaren

5. Lekker in je vel

Een van de belangrijkste manieren om je weerstand op pijl te houden is door lekker in je vel te zitten. Het klinkt gek, maar door te lachen en vrolijk te zijn, wordt je immuunsysteem sterker. Een makkelijke oefening om positiever in het leven te staan, is door elke dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent.