Ontwerp Zonder Titel 2023 08 23t194932.638

Wordt jouw stemming beïnvloed door het weer? Fijne tips

Heb je het gevoel dat jouw gemoedstoestand door het weer wordt beïnvloed? Déze tips kunnen je dan misschien helpen.

Daglicht

Ben jij iemand die heel vrolijk wordt als de zon schijnt en zijn daarom de lente en de zomer jouw favoriete seizoenen? Dan zul je misschien ook net wat gevoeliger zijn als het weer in september ineens omslaat. Het regent vaker en de temperatuur daalt. Je merkt dat je neerslachtiger wordt en last krijgt van vermoeidheidsklachten. Dit is niets om je voor te schamen, want veel mensen hebben er last van. Het heeft namelijk te maken met het zonlicht. Doordat de zon zich in de herfst en winter minder vaak laat zien, maakt je lichaam minder geluksstofjes aan. Niet gek dus dat je je een beetje depri kan voelen.

Lees ook: Bewezen: mensen die vaak bakken zijn gelukkiger

Dit kun je ertegen doen

Je kunt de klachten die horen bij seizoenswisselingen niet compleet laten verdwijnen. Wel helpt het om veel naar buiten te gaan om zo zonlicht op te vangen. Je lichaam zal dan sneller die fijne geluksstofjes aanmaken. Daarnaast helpt het om je klachten bespreekbaar te maken. Je hoeft je er dan ook niet langer voor te schamen, waardoor je je ook minder snel zult terugtrekken. Wat ook helpt is om alvast je zomervakantie te plannen. Doordat je je ergens op kunt verheugen zul je je fijner voelen. Probeer daarnaast ook in het hier en nu te zijn en geniet van de kleine dingen. De herfst en winter zijn misschien niet jouw beste maanden, maar er zullen vast ook gezellige momenten zijn, waardoor je je minder neerslachtig voelt.

Vriendin’s favoriet

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: De voordelen van vitamine D3

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.