Ontwerp Zonder Titel 2020 09 23t173917.992

Bewezen: mensen die vaak bakken zijn gelukkiger

De herfst is officieel begonnen en de weersvoorspellingen voor dit weekend zijn ietwat deprimerend. Het ideale moment dus om de keuken in te duiken om iets lekkers te bakken.

Mindfulness

Gedurende de week verlies je jezelf misschien in werk en allerlei verplichtingen. Het weekend is er om te herstellen en tot rust te komen. De herfst is het ideale seizoen om je lekker terug te trekken en wat nieuwe recepten uit te proberen. Experts zijn van menig dat bakken eigenlijk een meditatieve bezigheid is. Je leeft helemaal in het moment en volgt rustig de stappen van het recept. Je ruikt de ingrediënten en bent veel bezig met je handen.

Lees ook: Wat is gezonder: een gekookt of een gebakken ei?

Trots en dankbaarheid

Niet alleen is het bakken zelf zeer ontspannend en rustgevend. Uiteindelijk zul je ook trots zijn op jouw eindproduct. Mocht je er zin in hebben, dan kun je je dierbaren verrassen met een stukje van jouw baksel. Andere mensen iets geven, levert je óók weer een positief gevoel op.

Let er wel op dat je jezelf niet vergeet. Plof op de bank voor je favoriete serie en geniet van je zelfgemaakte heerlijkheid.

Lees ook: Waarom we ineens massaal bananenbrood aan het bakken zijn

Foto: GettyImages
Bron: Calmmoment.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen