Ontwerp Zonder Titel 2024 06 30t153910.603

4 tips om je weekend gegarandeerd goed beginnen

Hoe begin jij jouw weekend het liefst? Wij zetten een aantal fijne tips voor je op een rijtje om zo (nog) meer uit je weekend te halen.

1. Maak vooraf een plan

Om te voorkomen dat je weekend ineens voorbij is en je er voor je gevoel niet alles uit hebt gehaald, is het goed om een plan te maken. Dit hoeft echt geen hele precieze planning te zijn, maar ga wel even na welke dingen je graag zou willen doen of welke mensen je graag even zou willen zien. Welke activiteiten zorgen ervoor dat je maandag weer energiek aan je week kunt beginnen?

2. Voorkom routines

Vaak zullen de meeste weken er van maandag tot vrijdag ongeveer hetzelfde uitzien. Daarom is het goed om in het weekend routines zo veel mogelijk te voorkomen en uit je comfortzone te stappen. Doe dingen die je normaal niet zo snel zou doen. Bezoek een stad waar je altijd al naartoe wilde of probeer een sport die je nog niet kent.

Lees ook: Tips om nóg meer te ontspannen tijdens je douchemoment

3. Zorg voor genoeg tijd voor jezelf

Als het lukt, zorgt er dan ook voor dat je genoeg tijd voor jezelf overhoudt. Natuurlijk is het goed om nieuwe dingen uit te proberen en sociaal te zijn, maar reserveer ook een paar uurtjes waarin je kunt rommelen in huis of een boek kunt lezen.

4. Geniet (ook) van je zondag

Sommige mensen vinden de zondag niet zo’n fijne dag, omdat de werkweek dan alweer bijna begint. Plan daarom ook op zondag een leuke activiteit, zoals een lunch met vriendinnen of een etentje met familie. Gebruik de avond om je week alvast te plannen én plan dan ook alvast iets leuks voor het volgend weekend. Zo heb je weer iets om je op te verheugen. Sluit je zondagavond af door wat extra tijd aan jezelf te besteden, zodat je nog even helemaal tot rust komt.

Vriendin’s favoriet

Met deze weekplanner vergeet je nooit meer afspraken en to do’s! De planner bevat geen voorgedrukte data. Je kunt dus beginnen met invullen waner informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 tips voor een goede nachtrust tijdens de zomerperiode

Foto: GettyImages
Bron: Forbes.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.