Ontwerp Zonder Titel 2022 11 10t074210.315

5 goede redenen waarom een warm ontbijt zo gezond is

Ben je ook zo’n fan van warme ontbijtjes? In dit artikel vertellen we je waarom een warm ontbijt zo gezond voor je is.

1. Opname voedingsstoffen

Je lichaam kan sommige voedingsstoffen minder goed opnemen als deze rauw zijn. Dit is vooral het geval bij plantaardige producten. Het is daarom beter om deze eerst op te warmen voordat je het eet.

2. Langdurige energie

Als je een koud ontbijt eet, zal je lichaam het ontbijt eerst zelf moeten opwarmen. Het is daarom slimmer om voor een warm ontbijt te kiezen omdat je lichaam hier dan geen energie aan hoeft te besteden. Er blijft dus energie over. Daarnaast kan een ontbijt met complexe koolhydraten, zoals warme havermout, zorgen voor een langdurige energie. Klachten als vermoeidheid en dipjes in de ochtend kun je op deze manier tegengaan.

3. Stabiele bloedsuikerspiegel

Als je voor een warm ontbijt kiest, zoals een bakje havermout, zullen de vezels door de warmte opzwellen. Dit zorgt ervoor dat suiker minder snel in de bloedbaan terecht zal komen en hierdoor creëer je dus een stabiele bloedsuikerspiegel. Je zult merken dat je gedurende de dag minder snel zal gaan snacken.

Lees ook: Dít is het effect van een (groot) ontbijt als je wil afvallen

4. Betere vertering

Zoals al eerder werd gezegd, hoeft je lichaam bij een warm ontbijt de temperatuur niet meer aan te passen. Hierdoor wordt je ontbijt makkelijker verteerd. Je ontbijt zal langer in je buik blijven en zorgen voor een verzadigd gevoel. Het zal gelukkig niet een opgeblazen gevoel veroorzaken.

5. Goed voor je immuunsysteem

Je darmgezondheid is erg belangrijk voor de werking van je immuunsysteem. Als je darmen goed werken en voedingsproducten makkelijk te verteren zijn, zal je afweersysteem optimaal werken. Dit is het geval bij warme ontbijtjes.

Lees ook: Goed nieuws: taart als ontbijt kan helpen bij gewichtsverlies

Foto: GettyImages
Bron: Verival.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.