Ontbijt

Dít is het effect van een (groot) ontbijt als je wil afvallen

Let je op je gewicht en vraag je je af hoe je dan het beste kunt ontbijten? Dít is het effect van een (groot) ontbijt als je wil afvallen.

Ontbijt

Een gezond ontbijt in de ochtend, is belangrijk voor de rest van je dag. Onderzoekers waren benieuwd of de grootte van je ontbijt, invloed heeft op je hongergevoel en eetgedrag de rest van de dag. De onderzoekers kwamen erachter dat het moment waarop je eet, geen invloed heeft op de calorieën die je verbrandt en je gewichtsverlies. Het maakt daarom voor je afvalproces helemaal niet uit of je ’s ochtends om 7 uur of pas tegen 11 uur je eerste maaltijd nuttigt.

Lees ook: De wetenschap zegt: pasta als ontbijt is goed voor je gezondheid

Grootte van ontbijt

De grootte van je ontbijt heeft echter wél invloed op je hongergevoel en je gewichtsverlies. Je zou in dit geval beter kunnen kiezen voor een groot uitgebreid ontbijt. Dit zorgt ervoor dat je hierna minder vaak honger hebt en dus ook minder gaat snacken. Probeer in de ochtend dus tijd vrij te maken om een uitgebreid ontbijt voor jezelf in elkaar te flansen. Denk bij zo’n ontbijt ook aan voldoende eiwitten, complexe koolhydraten, gezonde vetten en vezels.

Lees ook: Goed nieuws: taart als ontbijt kan helpen bij gewichtsverlies

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk