Seks

Waarom regelmatig sporten tot een beter seksleven leidt

Wist jij dat er een relatie bestond tussen sporten en de kwaliteit van je seksleven? Ja, die bestaat en wij leggen je uit hoe dit zit.

Onderzoek

Eerder schreven we al dat bepaalde buikspieroefeningen tot orgasmes kunnen leiden. Blijkbaar is dit niet de enige relatie tussen sporten en het bereiken van een hoogtepunt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat sporten een bepaalde invloed heeft op je brein. De connectie tussen bepaalde neuronen verbetert, waardoor je je vrolijker voelt en sneller seksueel wordt geprikkeld.

Lees ook: 5 fascinerende dingen over seks die het afgelopen jaar werden ontdekt

Vaginale droogheid

Ook toont onderzoek aan dat sporten ervoor zorgt dat vrouwen minder snel geïrriteerd raken en het geheugen verbetert. Andere voordelen zijn: minder vaak hoofdpijn en minder vaginale droogheid. Over het algemeen hebben actieve vrouwen vaker zin in seks en beleven zij er ook meer plezier aan.

Lees ook: Tina: ‘Mijn man vindt me te dik voor seks’

Mannen

Ook bij mannen bestaat een relatie tussen sport en seks. Zo komen erectiestoornissen minder vaak voor bij mannen die regelmatig sporten. Daarnaast kan sporten ervoor zorgen dat mannen niet te snel klaarkomen en verbetert de kwaliteit van de erectie. Geen zorgen: jullie hoeven niet vier keer in de week te gaan hardlopen om deze voordelen te ervaren. Alleen al wandelen zorgt voor een betere doorbloeding rondom de genitaliën.

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen