seks menstruatie ongesteld

5 fascinerende dingen over seks die het afgelopen jaar werden ontdekt

In 2020 zijn er weer een aantal bijzondere onderzoeken gedaan naar seks. Wij bespreken de 5 meest interessante resultaten.

1. De invloed van Covid-19 op ons libido

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de invloed van de pandemie op het seksleven van koppels. Uit één onderzoek kwam naar voren dat 60% van de mensen geen seks meer hadden sinds de pandemie en vaker masturbeerden. Ander onderzoek liet zien dat vrouwen tijdens de eerste maanden van de pandemie, juist meer zin hadden in seks.

Er is dus een ingewikkelde relatie tussen stress (als gevolg van de pandemie) en ons libido.

2. De relatie tussen dankbaarheid en seks

Uit onderzoek bleek dat koppels die dankbaarheid naar elkaar toonden, betere seks hadden. Deze koppels staan namelijk meer stil bij wat de ander echt nodig heeft en dit leidt dus uiteindelijk tot betere seks.

3. Seksuele opwinding kun je ruiken

Het blijkt dat vrouwen die seksueel opgewonden zijn, een bepaalde geur met zich meedragen. Zo konden mannen in een onderzoek een onderscheid maken tussen vrouwen die wel, en vrouwen die niet opgewonden waren.

Lees ook: Déze gewoonte zal ervoor zorgen dat je vaker zin hebt in seks

4. Vrouwen vinden seks, ook na hun veertigste, erg belangrijk

Vaak wordt gedacht dat de seksdrive van vrouwen afneemt naarmate ze ouder worden. Niets blijkt minder waar. Zo gaf bijna 50% van de veertigplussers aan seks na hun veertigste nog steeds belangrijk te vinden.

5. Goede communicatie verbetert de kwaliteit van seks

Samen praten over wat jullie fijn en misschien minder fijn vinden tussen de lakens, heeft een positief effect op jullie seksleven. Dit effect blijkt ook zo te zijn bij mensen met een depressie. Zo kan een depressie of het gebruik van antidepressiva leiden tot een verlaagd libido. Door te praten over verlangens, moeilijkheden én oplossingen, verbetert de seks.

Zo, toch weer een heleboel geleerd dit jaar.

Lees ook: Déze 10 BN’ers werden voor het eerst moeder in 2020

Foto: GettyImages
Bron: MindBodyGreen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen