vrouwen

Bewezen: vrouwen hebben het écht sneller koud dan mannen

Heb jij het ook altijd kouder dan je man of vriend? Nee, je stelt je niet aan. Hier blijkt dus een wetenschappelijke verklaring voor te zijn.

Vrouwen

Zit jij in de herfst of winter ook standaard met een dekentje op de bank? Of zet je de verwarming net even wat hoger als manlief naar het toilet is? Dit terwijl je vriend of man niet zo’n last lijkt te hebben van de kou. We kunnen je geruststellen: je stelt je niet aan. Vrouwen hebben het over het algemeen vaak kouder dan mannen. Dit komt doordat de lichaamstemperatuur van vrouwen gemiddeld hoger is dan die van mannen. Je zou denken dat vrouwen het dan dus ook vaker warm hebben. Het tegenovergestelde is waar. Juist door deze warme lichaamstemperatuur, wordt kou sneller opgepikt door vrouwen.

Lees ook: Vrouwen met déze sterrenbeelden zien er jonger uit dan ze eigenlijk zijn

Anticonceptiepil

Slik je als vrouw ook nog de anticonceptiepil? Dan heb je het waarschijnlijk nog sneller koud dan de gemiddelde vrouw. De hormonen in de pil zorgen er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur nog ietsje stijgt. Hierdoor wordt je dus extra gevoelig voor koude ruimtes. Tot slot kan een laag lichaamsgewicht je extra gevoelig maken voor kou. Dat warme dekentje of die wollen sloffen zijn dus compleet geoorloofd.

Lees ook: Mensen met déze sterrenbeelden verheugen zich nu al op de feestdagen

Foto: GettyImages
Bron: Sciencetimes.com