vriendinnen

Bewezen: twee keer per week je vriendinnen zien, verbetert je gezondheid

Een goede reden om je vriendinnen vaker te zien? Door twee keer in de week af te spreken, zou je je gezondheid verbeteren.

Vriendinnen

Een goed excuus nodig om je vriendinnen iets vaker te zien? Volgens de wetenschap zou het afspreken met vriendinnen, je gezondheid verbeteren. Dit effect treedt op als je vriendinnen twee keer per week ziet. Vriendschappen tussen vrouwen zijn erg waardevol. Vriendinnen geven je vaak goede adviezen en je kunt je hart even luchten. Hoe fijn het ook is om met je vriend/man  te praten, soms is een vrouwenperspectief ook heel prettig. Ga er dus minstens twee keer per week met je vriendinnen op uit, om zo je mentale en fysieke gezondheid in balans te houden.

Lees ook: Bewezen: het drinken van (veel) koffie zorgt ervoor dat je langer leeft

Gezondheidsvoordelen

Door met je vriendinnen af te spreken zal je algehele gezondheidstoestand verbeteren. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat vrouwen sneller herstellen van ziektes, een sterker immuunsysteem krijgen en minder last hebben van angstgevoelens. Voor zowel mannen als vrouwen is het hebben van een sociaal netwerk belangrijk om je lekker in je vel te voelen. Door af te spreken met je vriendinnen, zal je lichaam meer serotonine en oxytocine aanmaken. Deze hormonen verlagen je stressniveau en verhogen je geluksgevoelens. Het afspreken met vriendinnen heeft een geruststellen en kalmerend effect.

Vriendin’s favoriet

Hechte vriendschappen beïnvloeden wie we zijn, de keuzes die we maken en hoe we ons voelen. Toch krijgen deze relaties te weinig aandacht en wordt er nauwelijks gesproken over hoe we ze gezond houden. In Ware vriendschap word je uitgenodigd je liefste vriendschappen te vieren juist omdát ze complex zijn, en waar nodig ervoor te vechten – zoals je dat ook voor de liefde zou doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Bewezen: het eten van chocolade verbetert je seksleven

Foto: GettyImages
Bron: CreativeHealthyFamily