Ontwerp Zonder Titel 2022 07 28t113719.708

8x waarom het zo fijn is om een zus te hebben

Af en toe kun je haar achter het behang plakken, maar stiekem kun je ook niet zonder haar. Dít zijn de voordelen van het hebben van een zus.

1. Vriendelijker

Het hebben van een zus maakt je vriendelijker, aldus de wetenschap. Uit onderzoek bleek dat het hebben van een zus een belangrijke invloed had op hoe aardig iemand was.

2. Minder negatieve emoties

Zussen zorgen ervoor dat je meer positieve emoties voelt. Hierbij maakt het niet uit of je nu jongere of oudere zussen hebt. Als zussen samen opgroeien, zullen ze ook steeds meer persoonlijke informatie met elkaar delen (die zij niet delen met hun ouders).

3. Je voelt je meer geliefd

Uit onderzoek blijkt dat als je een zus hebt, jij je meer geliefd voelt. Vooral als je zelf door een onrustige stressvolle periode gaat, kan het hebben van een zus veel steun bieden.

Lees ook: Pauline: ‘Mijn oudere zus is eigenlijk mijn moeder’

4. Kleinere kans op scheiding

Uit onderzoek blijkt dat hoe meer zussen en broers je hebt, hoe kleiner de kans is dat je ooit zult gaan scheiden. De verklaring zou zijn dat als je een grote familie hebt, je gewend bent aan conflictsituaties en weet hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

5. Je bent communicatief vaardiger

Bij gezinnen met minstens één dochter, is de kans groter dat er diepere gesprekken worden gevoerd en emoties eerder worden gedeeld.

6. Makkelijker praten met vrouwen

Voor de broers (en voor sommige zussen) helpt het hebben van een zus, zodat zij makkelijker het gesprek aan gaan met een meisje of vrouw die zij leuk vinden. Je empathisch vermogen is beduidend groter en hier heb je zeker wat aan tijdens het daten.

7. Je hebt duidelijke doelen

Door het hebben van een zus, zou je onafhankelijker zijn blijkt uit onderzoek. Dit is voornamelijk het geval als de ouders gescheiden zijn.

8. Je bent meer in balans

Het delen van je emoties en gedachtes, zorgen voor een betere mentale gezondheid. Door je hart te luchten, ontstaat er weer meer ruimte in je hoofd. Vaak deel je veel persoonlijke dingen met je zus. Vooral als jullie ongeveer even oud zijn.

Mooi cadeau voor je zus(je)

Elma van Vliet is de bedenkster van de Vertel eens-serie. Toen ze in 2001 te horen kreeg dat haar moeder ernstig ziek was, realiseerde ze zich dat er nog zoveel vragen waren die ze haar wilde stellen. Daarom maakte zij het boek Mam, vertel eens. Door het maken van dit boek ontdekte ze haar passie voor het helpen van mensen bij het maken, delen en bewaren van herinneringen. Zo is ook Voor mijn zus(je) ontstaan. Een prachtig invulboek om aan je zus(je) cadeau te geven. Voor meer info klik op onderstaande button.

Voor Mijn Zus
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Elektrisch fietsen is even gezond als gewoon fietsen, zo blijkt uit onderzoek

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com