volwassen

Als twintiger of dertiger last van acne? Dít zou de oorzaak kunnen zijn

Als twintiger of dertiger last van acne? Dat is helemaal niet gek. Wij vertellen je wat de oorzaak van deze volwassen acne kan zijn.

Volwassen

Het voelt niet helemaal eerlijk. Heb je eindelijk die vervelende puberteit achter de rug en heb je nog steeds last van pukkels. Gelukkig is er van alles aan te doen, maar het is wel handig om de oorzaak te achterhalen. Zo kan het heel goed zijn dat deze acne door hormoonschommelingen wordt veroorzaakt. Je bereikt nu namelijk de piek van jouw vruchtbare jaren en je hormonen kunnen nu voor vervelende pukkeltjes zorgen. Om inzicht te krijgen in jouw hormonale situatie, is het handig om op te schrijven in welke week of weken van je cyclus acne de kop opsteekt.

Lees ook: Last van acne? Probeer deze gezichtsmaskers met slechts 3 ingrediënten

Andere oorzaken

Er bestaat dus een grote kans dat je hormonen de oorzaak zijn van jouw onzuivere huid. Toch is het belangrijk om te vermelden dat er ook nog wat andere oorzaken te bedenken zijn. Zo kan stress, bepaalde voedingsmiddelen (suiker en melk bijvoorbeeld), medicatie of supplementen en/of het gebruik van nieuwe verzorgingsproducten acne uitlokken. Probeer eerst in kaart te brengen wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Heb je bijvoorbeeld veel meer stress door een nieuwe baan of is je relatie misschien beëindigd? Dan kun je erop rekenen dat de acne zal afnemen zodra jouw lichaam weer tot rust komt. Voel je je erg onzeker of blijft de acne aanwezig? Schroom dan niet om een bezoekje te brengen aan je huisarts of een huidtherapeut.

Lees ook: Stoppen met de anticonceptiepil? Dít kunnen de effecten zijn

Foto: GettyImages
Bron: TheEveryGirl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen