Ontwerp Zonder Titel 2021 07 16t101446.765

Verschillen jij en je partner veel in leeftijd? Zó ga je er het beste mee om

Verschillen jij en je partner een aantal jaar in leeftijd? Soms kan dit een uitdaging zijn. Een psychologe geeft een paar tips.

Leefstijl

Je levensstijl wordt grotendeels bepaald door je persoonlijke interesses, je energieniveau en de mensen waar je mee omgaat. Als je met iemand date die veel ouder of jonger is dan jij, zul je verschillen opmerken. Zo houdt iemand bijvoorbeeld van andere soort films of muziek. Dit hoeft geen ramp te zijn, zolang je maar goed met elkaar communiceert.

Seks

Het is niet zo dat oudere mensen per definitie minder zin hebben in seks. Natuurlijk, neemt je seksuele behoefte wat af zodra je ouder wordt, maar dit verschil is echt niet zo groot dat het jullie relatie direct beïnvloedt. Ook in relatie waarin mensen even oud zijn, neemt de hoeveelheid seks op een gegeven moment af. Het leeftijdsverschil hoeft echt geen negatieve invloed te hebben op jullie seksleven.

Lees ook: Heb je de laatste tijd minder zin in seks? 5 mogelijke oorzaken

Geduld

Een andere uitdaging waar jullie misschien mee te maken krijgen, heeft te maken met geduld. De jongere persoon ziet dingen voor een eerste keer, terwijl de andere persoon bepaalde situaties bijvoorbeeld al vaker heeft meegemaakt. Probeer elkaar te begrijpen. Misschien is het inderdaad de derde keer dat jouw partner een huis koopt, maar het is de eerste keer dat hij/zij een huis koopt mét jou. Door goed met elkaar te praten, zullen jullie elkaar steeds beter begrijpen en kan de relatie alleen maar beter worden.

Lees ook: Bianca: ‘Ik zoek seks en liefde bij getrouwde mannen’

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen