vriendin

Interessant: dít is het verschil tussen een vriendin en een beste vriendin

Vaak heb je een aantal vriendinnen, maar is er één vriendin die extra bijzonder is. Haar noem je je beste vriendin. Wat is het verschil?

Vriendin

Vriendschappen zijn belangrijk voor je gezondheid en je geluksgevoel. Volgens wetenschappers duurt het ongeveer 50 uur voordat je iemand een kennis noemt. Om iemand een echte vriend(in) te noemen, is zo’n 90 uur nodig. Voordat iemand je beste vriend(in) kan worden genoemd, brengen jullie vaak zo’n 200 uur met elkaar door. Een vriendschap is natuurlijk niet alleen gebaseerd op de hoeveelheid tijd die jullie met elkaar doorbrengen. Om iemand je beste vriend(in) te kunnen noemen, is volgens wetenschappers nog een heel ander ding heel belangrijk.

Lees ook: Daphne: ‘Onze vriendschap is over. Zij kon geen kinderen krijgen en ik wel’

Intuïtief

Een vriendschap ontwikkelt zich op een natuurlijke wijze en hier zijn geen regeltjes voor. Eerder benoemden we al dat hoe meer tijd je met iemand doorbrengt, hoe hechter de band met diegene wordt. Dit is nog niet alles. Het verschil tussen een gewone vriend(in) en een beste vriendin, zit ‘m met name in het soort activiteiten die jullie samen doen en over welke dingen er wordt gepraat. Zo zul je met vriendinnen van werk of school, over iets oppervlakkigere onderwerpen praten dan met vriendinnen waar je vaak thuis mee afspreekt. Daarbij kan het helpen als jullie allebei al vroeg in de vriendschap persoonlijke dingen delen. Zo ontstaat er een vertrouwensband en zullen jullie van nature iets diepgaandere onderwerpen bespreken. Tot slot is het zo dat je persoonlijkheid voor een groot gedeelte bepaalt hoe goed je bent in het sluiten en onderhouden van vriendschappen.

Lees ook: Bewezen: je hond ziet het als jij verdrietig bent en zal je proberen te helpen

Foto: GettyImages
Bron: Thriveglobal.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.