hond

Bewezen: je hond ziet het als jij verdrietig bent en zal je proberen te helpen

Wist jij dat je hond doorheeft wanneer jij je minder goed voelt? Dat is nog niet alles. Je hond zal je namelijk ook proberen te helpen.

Hond

Dat jouw hond je beste vriend(in) is, is een feit. Hij of zij is altijd in de buurt en ziet jou op momenten dat je gelukkig bent, maar ook op momenten dat je even wat minder lekker in je vel zit. Uit onderzoek blijkt dat een hond stress ervaart, als het baasje verdrietig is. Dat is nog niet alles. Wetenschappers beweren dat een hond je op deze momenten altijd wil helpen. Zo moesten de honden in het onderzoek een deur openen om bij het baasje te komen. Er werden twee situaties nagebootst. In de ene situatie was het baasje verdrietig en in de andere situatie was het baasje neutraal gestemd en bijvoorbeeld aan het zingen. De resultaten waren verbluffend.

Lees ook: 8 redenen om samen met je hond op vakantie te gaan

Bij je zijn

Uit het onderzoek bleek dat de honden de deur 40 seconden sneller openden als het baasje verdrietig was, in vergelijking met de andere situatie. Vooral de honden die een sterke band hadden met hun baasje, reageerden snel. Dit zou te maken hebben met empathie gevoelens. Iedere hond zal reageren als hun baasje huilt, maar de reactie is afhankelijk van de relatie tussen de hond en het baasje.

Tip van de redactie

In Door de ogen van de hond van Jos Oosting komen alle obstakels aan bod, zoals: trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, opspringen en nog veel meer. Het uitgangspunt van het boek is dat je leert begrijpen waarom je hond bepaald gedrag laat zien. Je leert alles over hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Blijft jouw hond je lang aankijken? Dít zijn de twee verklaringen

Foto: GettyImages
Bron: Livescience.com