geheim-van-goede-relatie

Twijfel je aan jezelf en je partner? Dit zijn tekenen van een ongezonde relatie

En ineens is die roze bril verdwenen en erger je je mateloos aan zijn of haar vieze sokken op de badkamervloer. Helemaal niet gek natuurlijk, maar onderstaande punten zijn wél tekenen dat je in een ongezonde relatie zit.

Je geeft meer dan dat je terugkrijgt

En nee, dan gaat het niet om cadeaus of materialistische zaken, maar juist om het emotionele aspect. Ben jij de enige die steeds ‘ik hou van je’ zegt? Ga jij door het vuur voor je partner maar doet hij of zij dat niet voor jou? Dan kan dat een alarmsignaal zijn.

Je wordt onrustig als jullie niet samen zijn

Je bent bang dat je partner met een ander is, vraagt je af of alles nog wel ‘oké’ is tussen jullie en wordt onzeker als hij of zij niet bij je in de buurt is: geen goed teken.

Jullie halen steeds oude koeien uit de sloot

Niets vervelender dan geconfronteerd worden met oud zeer. Ja, natuurlijk was het niet netjes dat je zonder reden compleet uit je slof schoot een paar maanden geleden, maar je partner hoeft dit niet keer op keer naar boven te halen. Je hebt sorry gezegd, hup, en verder gaan. Datzelfde geldt overigens ook voor jou: merk je dat je nog steeds boos bent om iets wat hij of zij in het verleden heeft gedaan? Dan doet dit je relatie niet goed.

Ruzies blijven over dezelfde onderwerpen gaan

Dit betekent dat de kern van het probleem nooit is aangepakt. En hoe vervelend ook, dan blijft het jullie achtervolgen.

Je voelt je niet meer ‘jezelf’

Klinkt cliché, is wel waar: een partner moet de beste versie van jezelf naar boven halen. Als je het gevoel hebt dat je op je tenen loopt, je mening niet mag uiten of je eigen ‘ik’ kwijt bent, kan het misgaan.

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen