7 simpele dingen die sterke koppels doen om hun relatie gezond te houden

4 fijne tips om de sleur in jullie relatie te doorbreken

Heb je het idee dat je relatie in een sleur zit? Geen paniek. Dit zijn 4 fijne tips om de sleur in jullie relatie direct te doorbreken.

1. Prioriteit

In het begin van een relatie ben je vaak vooral met de behoeftes van je partner bezig. Na verloop van tijd wordt dit minder en dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je je partner uit het oog verliest. Zorg er daarom voor dat je partner weer een prioriteit wordt en probeer hem of haar met iets leuks te verrassen. Door je partner gelukkig te maken, zul jij je ook gelukkiger voelen. Waarschijnlijk merk je nu ook dat die verliefde gevoelens weer terugkomen. Dit komt simpelweg doordat je je partner meer aandacht geeft, je patronen doorbreekt en hem of haar weer ziet stralen.

2. Humor

Als je langer samen bent en misschien al samenwoont, is het logisch dat jullie relatie wat serieuzer wordt. Er komen meer verantwoordelijkheden bij kijken en hierdoor wordt de relatie ook iets minder luchtig. Toch is het belangrijk om nog steeds samen plezier te beleven en veel te lachen. Welke dingen deden jullie in het begin van de relatie, waar jullie allebei veel plezier aan beleefden? Ga samen sporten, plan een dagje weg of ga als vanouds nog eens samen naar jullie favoriete kroeg of restaurant.

Lees ook: Jullie seksleven een boost geven? Probeer déze 5 spelletjes

3. Intimiteit

Als je merkt dat vooral jullie seksleven in een dip is beland, kan het helpen om te gaan experimenten in de slaapkamer. Natuurlijk moet je niet iets gaan doen waar je je niet comfortabel bij voelt. Maak het onderwerp bespreekbaar en onderzoek welke behoeftes er zijn. Je kunt ook met je partner afspreken om bijvoorbeeld 14 dagen lang iedere dag seks te hebben of elkaar iedere dag een kwartier lang te zoenen (zet een timer).

4. Aandacht

Als je al een lange tijd samen bent met je partner, kan het verleidelijk zijn om je partner als vanzelfsprekend te beschouwen. Misschien luister je niet meer echt naar wat je partner zegt of heb je onbewust geen idee wat je partner precies bezighoudt. Een simpele oefening om elkaar weer wat meer aandacht te geven, is door tegenover elkaar te gaan zitten en te vertellen wat je ziet. Door je partner goed te bekijken, kun je vertellen welke gezichtskenmerken je ziet (volle lippen, strakke kaaklijn, kuiltjes in de wangen). Deze oefening voelt misschien in het begin wat ongemakkelijk, maar kan hierna ook veel plezier opleveren. Je bent niet voor niets al langere tijd samen met je partner. Behandel hem of haar als de meest interessante persoon op aarde.

Lees ook: Monique: ‘Mijn man en ik hebben al tien jaar geen seks meer’

Foto: GettyImages
Bron: YourTango

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.