theesoorten

Déze vier theesoorten zorgen voor een betere nachtrust

Thee kan jou helpen om beter te slapen, maar dan is het wel belangrijk om de juiste soort te kiezen. We zetten ze even voor je op een rijtje.

1. Kamillethee

Voordat je gaat slapen wil je het liefst niet te veel cafeïne binnenkrijgen. Cafeïne verstoort namelijk je nachtrust. Dit is waarom je beter kunt kiezen voor een natuurlijke thee. Kamillethee is een uitstekende keuze omdat er geen cafeïne inzit en daarnaast ook slaapbevorderend werkt. Ook als je last hebt van angstgevoelens, kan deze thee kalmerend werken.

2. Groene thee

Groene thee, en dan vooral cafeïnevrije groene thee, bevat L-theanine. Uit onderzoek blijkt dat dit aminozuur rustgevend werkt en de slaapkwaliteit ook nog eens bevordert. Gewone groene thee bevat wel cafeïne, dus drink hier ’s avonds niet te veel van.

Lees ook: 6x waarom een puppy in huis hartstikke goed is voor je gezondheid

3. Pepermuntthee

Pepermuntthee is ook een uitstekende kruidenthee die je ’s avonds kunt drinken. Deze thee bevat geen cafeïne en kalmeert je maag.

4. Lavendelthee

Lavendelthee werkt ontspannend. Zowel de geur als de thee zelf hebben een kalmerend effect. Een kopje lavendelthee draagt bij aan een ontspannen gevoel en dit is precies wat je nodig hebt voordat je naar bed gaat.

Lees ook: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van een kopje gemberthee

Foto: GettyImages
Bron: Leesa.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *