Ontwerp Zonder Titel (4)

Te weinig tijd om alles gedaan te krijgen op een dag? 5 tips

Heb je het gevoel dat je dagen eigenlijk te kort zijn en je niet alles gedaan krijgt? Dan zouden deze 5 praktische tips je misschien kunnen helpen.

1. Verlaag je tempo

Uit onderzoek blijkt dat veel dagen aan ons voorbij vliegen en zodra je stilstaat en meer in het moment leeft, je dan het gevoel krijgt dat tijd langer duurt. Je kijkt bewust terug op gebeurtenissen en denkt hierover na, waardoor de tijd dus niet aan je voorbijgaat. Een manier om dit te ervaren, is mindfulness.

2. Nieuwe mensen ontmoeten en spontaniteit een kans geven

Door nieuwe mensen te ontmoeten, leef je meer in het hier en nu en gaat de tijd dus langzamer. Het is namelijk spannend om nieuwe mensen te ontmoeten of spontaan iets te ondernemen. Je bent dan echt niet bezig met deadlines die je moet halen of andere stressvolle situaties. Het gaat er hier dus om dat je jezelf uit je normale routine haalt en een nieuwe omgeving opzoekt. Daarnaast kan een nieuwe omgeving er ook voor zorgen dat je een bepaalde situatie ineens anders bekijkt en je afvraagt waarom je je hier zo druk om maakt.

Lees ook: Slecht gehumeurd? Déze creatieve bezigheid kan helpen

3. Nieuwe hobby’s zoeken

Zou je ooit nog wel eens een dans- of schilderles willen proberen, maar heb je er nooit tijd voor? Maak dan toch eens gewoon een avond tijd om een les bij te wonen. Je zult wederom merken dat je meer in het hier en nu leeft en tijd dus niet aan je voorbijgaat. Je bent je bewust van wat je aan het doen bent en bent niet bezig met die stressvolle meeting die morgen plaatsvindt.

Vriendin’s favoriet

Psychiater Marian Rojas Estapé presenteert hét boek voor een gelukkig leven. Wil jij gelukkiger worden? Train je brein. Ervaar minder stress en negatieve gedachten, word optimistischer en verbeter je emotionele intelligentie en assertiviteit. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Slecht gehumeurd? Waarom je naar muziek zou moeten luisteren

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.