sport

Bewezen: déze sport verbetert je stemming en vermindert stress

Bewegen is natuurlijk altijd goed, maar uit onderzoek blijkt dat déze sport je stemming verbetert en je stressniveau verlaagt.

Sporten

Bewegen en/of sporten is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Dat is natuurlijk algemeen bekend en ook zul je vooral een sport moeten zoeken die bij jou past. Er wordt ook steeds meer aandacht besteed aan fitness en gezonde voeding. Als je last hebt van depressieve gevoelens en/of stress, dan zou yoga nog wel eens een goede keuze kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat yoga een positieve invloed heeft op psychische ziektebeelden, zoals bij een depressie, paniekstoornis en een gegeneraliseerde angststoornis.

Lees ook: Erg vermoeid na het sporten? Híer zou het door kunnen komen

Yoga

De onderzoekers leggen uit dat yoga prima als een aanvulling op jouw huidige sportroutine kan dienen. Misschien vind je het heel fijn om hard te lopen of is dansen helemaal je ding. Heb je daarnaast toch nog veel stress- of stemminggerelateerde klachten? Probeer dan zeker eens of yoga jou kan helpen. Je kunt eventueel vanuit thuis beginnen met een Youtube filmpje. Geef het wel even de tijd. Zo kan het een aantal weken duren voordat je de positieve effecten van yoga opmerkt.

Tip van de redactie

Yin yoga werkt in op de dieper liggende bindweefsels, wat uiteindelijk een soepeler lichaam en een mooiere lichaamshouding oplevert. Het boek Yin Yoga bevat: ruim 200 verhelderende foto’s, duidelijke beschrijvingen van de oefeningen, tal van variaties op de oefeningen. Houd je van Yoga dan mag dit boek niet ontbreken in jouw boekenkast. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Yin Yoga
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Stoppen met sporten? Déze 4 veranderingen zul je opmerken

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.