televisie schoonmaken huis opruimen ruimen

Bewezen: een stoffig huis kan de reden zijn dat jij aankomt

Wil je wat kilo’s kwijt? Poets dan maar snel de stofwolken onder je bed vandaan, want volgens onderzoekers zouden díe de reden kunnen zijn dat je aankomt.

We horen je denken: wat heeft stof met gewicht te maken? Wij leggen het je uit.

Hormoonhuishouding

Onderzoekers van de Britse Duke University waren benieuwd welke invloed stof heeft op ons lichaam. En wat blijkt: stofdeeltjes (of nou ja; de onderdeeltjes waaruit stof bestaat) stimuleren de groei van vetcellen in ons lichaam, met als gevolg dat je sneller aankomt. Ook kunnen de chemicaliën in de stofdeeltjes, die veelal afkomstig zijn van plastic, speelgoed, schoonmaakmiddelen en wasmiddel, je hormoonhuishouding verstoren. En dát zorgt weer voor hormonale klachten.

Natuurlijk product

Om te voorkomen dat die chemicaliën je huis binnenkomen, is er maar één simpele oplossing: stof de boel vaak genoeg af. Niet met een droge stofdoek, maar het een natte doek zodat er zoveel mogelijk stof wordt opgenomen. Ook is het goed om eens kritisch naar je schoonmaakproducten te kijken: zitten er giftige stoffen in? Stap dan eens over op een natuurlijk product – ben je meteen wat liever voor het milieu.

Vriendin’s favoriet

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Margriet

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.