menstruatiebloed

Slaap je slecht tijdens je menstruatie? Híer komt het door

Veel vrouwen blijken slecht te slapen tijdens hun menstruatie. Wij vertellen je de verklaring en hoe je je nachtrust zou kunnen verbeteren.

Menstruatie

Veel vrouwen slaap slecht in de periode rondom de menstruatie. Vaak is dit in de weken tussen de eisprong en de menstruatie. Deze fase wordt de luteale fase genoemd. In de dagen voorafgaand aan de menstruatie, ervaren sommige vrouwen premenstruele klachten zoals buikpijn, hoofdpijn en acne. Slapeloosheid hoort hier dus ook bij. Daarnaast maakt je lichaam tijdens de luteale fase minder melatonine (slaaphormoon) aan. Dat is nog niet alles. Het kan namelijk ook zijn dat je lichaam te weinig progesteron produceert. Een tekort aan progesteron tijdens de luteale fase, kan ook weer slapeloosheid veroorzaken.

Lees ook: Dít betekent de kleur van je menstruatiebloed

Tips

Merk je ook op dat je nachtrust beïnvloed wordt door je menstruatiecyclus? Dan kun je hier zeker iets aan doen. Zo is het belangrijk om voldoende vitamine C en vitamine D binnen te krijgen. Als dit niet met voeding lukt, zou je kunnen kiezen voor supplementen. Daarnaast is magnesium belangrijk om je spieren te laten ontspannen. Je zou ook nog kunnen kiezen voor een Maca supplement of Maca poeder. Maca is afkomstig van de Maca plant en heeft een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder het in balans brengen van je hormonen. Naast Maca, zou je tijdens de luteale fase ook nog kunnen kiezen voor melatonine om je nachtrust te bevorderen.

Lees ook: Aha: 5 uitspraken over je menstruatiecyclus die niet kloppen

Foto: GettyImages
Bron: Poosh.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.