Ontwerp Zonder Titel 2023 06 23t152425.147

Dít is waarom het heel gezond is om seksuele fantasieën te hebben

Heb jij wel eens seksuele fantasieën? Dit is volkomen normaal en zelfs heel gezond. We vertellen je welke voordelen het oplevert.

Seksuele fantasieën

Iedereen heeft wel eens een seksuele fantasie en je hoeft je hier helemaal niet schuldig over te voelen. Onderzoekers zijn van mening dat zowel mannen als vrouwen vaker seksuele fantasieën hebben en dit kan al gebeuren als je bijvoorbeeld iemand tegenkomt die je aantrekkelijk vindt. Soms zijn er ook fantasieën die herhaaldelijk terugkomen. Wel is een seksuele fantasie heel iets anders dan een wens. Deze twee hoeven niet overeen te komen. Vaak zijn er maar weinig mensen die hun seksuele fantasie ook daadwerkelijk willen laten uitkomen.

Lees ook: 5 manieren waarop seksspeeltjes je relatie een boost kunnen geven

Voordelen

Het hebben van seksuele fantasieën is dus heel normaal en levert zelfs een aantal voordelen op. Zo kan het een stimulans zijn voor masturbatie, maar ook tijdens de seks. Daarnaast is het voordeel van een fantasie dat je je seksuele ervaringen kan uitbreiden, zonder hier risico in te lopen. Je gaat niet vreemd of doet je partner er tekort mee. De seksuele fantasie die met stipt om nummer 1 staat is de fantasie waarin mensen seks hebben met iemand anders dan hun partner. Andere veelvoorkomende seksuele fantasieën zijn romantische seks op een tropische bestemming en seks met meerdere personen.

Tip van de redactie

Op zoek naar de allerlekkerste wand massager? Deze krachtige vibrator maakt jouw stoutste dromen waar met intense vibraties voor een explosieve sensatie. Met 20 vibratiepatronen en 8 snelheden kom jij helemaal los. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Is spontane seks beter dan geplande seks? Dít zegt de psychologie

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.