Ontwerp Zonder Titel 2023 01 20t110813.278

De eerste keer seks met je nieuwe partner valt tegen: wat nu?

De fysieke spanning heeft zich opgebouwd tot dit ene moment. Jullie hebben voor de eerste keer seks, maar het valt gigantisch tegen. Wat nu?

De spanningsopbouw

Je bent al een tijdje exclusief aan het daten met een potentiële nieuwe liefde. Jullie hebben al meerdere dates gehad, maar behalve zoenen is er nog niets gebeurd. Tot nu. Je voelt het al de hele avond: de lichamelijke spanning loopt alsmaar op en je kunt bijna niet wachten om samen met hem/haar naar huis te gaan en voor de eerste keer het bed te delen. Eenmaal in bed beland, is het niet wat je je ervan had voorgesteld. Je vindt hem of haar aantrekkelijk. Daar ligt het niet aan. Op de een of andere rare manier komen jullie niet in een flow en ben je ook niet zo opgewonden als je had gedacht. Ai, een tegenvaller. Wat kun je het beste doen als de eerste keer seks tegenvalt?

Lees ook: Oelala: dít zijn de 3 nieuwe trends op het gebied van seks

Er is zeker nog hoop

Voordat je hem of haar per direct de deur wijst en jullie toekomst als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen: er is nog hoop. Veel hoop zelfs. Bij veel koppels valt de eerste keer seks tegen. Onbewust heb je jezelf waarschijnlijk te veel druk opgelegd dat dit hét moment moest zijn. Je hebt de perfecte partner gevonden, dus de eerste keer seks moest ook fantastisch zijn (nog net geen vuurwerk en champagne-moment). Onthoud dat je je nieuwe partner op seksgebied nog helemaal niet zo goed kent en dat goede communicatie dus belangrijk is. Gun jezelf en je partner de tijd om elkaar fysiek en seksueel te leren kennen. Als je het aandurft om erover te praten: doe dit vooral. Geef aan wat jij fijn vindt en wat jou opwindt, en stel deze vraag ook aan je partner. Je zult merken dat de seks steeds leuker wordt. Geniet samen van deze ontdekkingsreis waarbij jullie steeds dichter naar elkaar toe zullen groeien.

Lees ook: (Nóg) betere seks in 2023? Probeer deze 6 tips

Foto: GettyImages
Bron: Poosh

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.