slaap

Bewezen: een schoonheidsslaapje blijkt dus geen fabeltje te zijn

Het doen van een schoonheidsslaapje, is een bekende uitspraak. Nu blijkt dat deze uitspraak toch echt op waarheid berust.

Schoonheidsslaapje

Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen: ‘ik ga even een schoonheidsslaapje doen, hoor’. Toch kun je deze uitspraak maar beter goed onthouden (en zelfs toepassen), want er blijkt een kern van waarheid in te zitten. Tijdens je slaap herstelt je huid zich. Doordat het stresshormoon tijdens je slaap laag is, krijgt je lichaam de kans om zich op te laden en het herstelprocessen in gang te zetten. Als je veel stress hebt, is je cortisol-niveau hoog en dit zal de zoutbalans in het lichaam verstoren. Dit is waarom je na een slechte nachtrust, vaak met dikke ogen en wallen wakker wordt. Een goede nachtrust zorgt juist voor een gezonde huid, waardoor je minder snel last krijgt van onzuiverheden en een vlekkerige huid.

Lees ook: Bewezen: hoe meer je slaapt, hoe beter je seksleven wordt

Een heel goed excuus

Het belang van een goede nachtrust wordt steeds vaker benadrukt. Hierbij is het noodzakelijk om een vast slaapritme aan te houden en je slaapkamer zo in te richten dat je niet snel afgeleid raakt. Zorg voor een donkere koele ruimte, waardoor je lichaam sneller melatonine aanmaakt waardoor je in slaap valt. Maak van slaap dus zeker een prioriteit. Niet alleen voor je mentale- en fysieke gezondheid, maar ook om zo een mooie gezonde huid te behouden. Vergeet ook niet om je huid voordat je gaat slapen goed te reinigen (het liefst twee keer) en zorg voor voldoende hydratatie. Een zijden kussensloop zorgt ook nog eens voor minder rimpels en het behoud van een soepele huid.

Lees ook: Last van slaapproblemen? 5 dingen die je ertegen kan doen

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.