slaapproblemen

Last van slaapproblemen? 5 dingen die je ertegen kan doen

Lig je vaak te woelen, te draaien en te piekeren in bed? En val je maar niet in slaap? Ondanks dat je doodmoe bent? Met deze 5 tips pak je je slaapproblemen aan. Zo word je de volgende dag lekker uitgerust wakker.

1. Meer bewegen tegen slaapproblemen

Genoeg lichaamsbeweging zorgt voor een betere nachtrust. Niet dat je vlak voordat je gaat slapen moet hardlopen. Maar ergens op de dag minimaal een halfuurtje sporten heeft een heleboel positieve effecten. Lichaamsbeweging verlicht stress en angst en het zorgt ervoor dat je je overtollige energie kwijtraakt.

2. Drink ’s avonds geen koffie

Drink je graag ’s avonds nog een bakje koffie? En neem je daar ook nog eens een roze koek bij? Dan is de kans groot dat je ligt te stuiteren in je bed. Ook alcohol is slecht voor de nachtrust. Beter kun je kamillethee, water of melk drinken. Zo vergroot je de kans op een geslaagde nachtrust.

3. Smartphones veroorzaken slaapproblemen

Lig jij altijd met je telefoon in bed? Dan kun je daar maar beter mee stoppen. Los van het feit dat dat vervelende bericht op Facebook jou een slapeloze nacht kan bezorgen, belemmert het licht van jouw telefoon de aanmaak van melatonine. Zo zonde, want melatonine zorgt ervoor dat je je slaperig gaat voelen als het donker is om jou heen.

4. Creëer een vast slaapritme

Ga je de ene avond om tien uur naar bed en de andere avond om half twaalf? En sta je de ene dag om zeven uur op en de andere dag om tien uur? Dan raakt jouw slaapritme verstoord. Beter kun je een vast ritme aanhouden, dat zorgt ervoor dat je veel makkelijker in slaap valt.

5. Gebruik een verzwaringsdeken

Lig je veel te woelen in je bed, of heb je een rusteloos gevoel? Dan is een verzwaringsdeken echt iets voor jou. Door het gewicht van de deken kan je je veel beter ontspannen waardoor je dieper slaapt. De verzwaringsdeken van Simply Cosy® is geschikt voor elk seizoen. Je went er snel aan en wilt nooit meer zonder! Wil je meer informatie over deze verzwaringsdeken? Klik op onderstaande button.

Slaap lekker! Alles voor een goede nachtrust.

Lees ook: Waarom het goed is om als koppel onder twee aparte dekens te slapen

Foto: GettyImages
Tekst: Suzanne de Bakker

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.