benen scheren

Kun je beter scheren of waxen om ingegroeide haartjes te voorkomen?

Niemand wordt gelukkig van ingegroeide haartjes. Wat zijn het precies en kun je beter scheren of waxen om ze te voorkomen?

Ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes zijn haartjes die niet boven, maar onder de huid groeien. Je vindt ze vaak op plekken waar de haartjes iets dikker zijn en ze ontstaan na het scheren, waxen of epileren. Als haartjes terug groeien zie je soms van die eigenwijze strengels die niet boven de huid uitkomen, waardoor vervelende rode bultjes ontstaat. Erg vervelend zo’n ingegroeid haartje, maar kun je het voorkomen? Als je de zekerheid wil hebben nooit meer last te krijgen van ingegroeide haartjes, dan zou je een laserbehandeling kunnen ondergaan. Als je dit niet wil of hier het geld niet aan wil/kunt uitgeven, dan zul je voor een andere optie moeten kiezen. Kun je dan beter scheren of waxen?

Lees ook: Je benen scheren zónder huidirritaties? Probeer déze tip

The best way to go

Laten we maar met het slechte nieuws beginnen. Zowel met scheren als waxen kun je ingegroeide haartjes niet voorkomen. Wel is de kans op ingegroeide haartjes bij waxen kleiner. Let er dan wel op dat je dit bij een professionele salon laat doen. De methode is wat pijnlijker dan scheren, maar het voordeel is wel dat de haartjes nu langer wegblijven. Bij scheren wordt slechts het oppervlakkige haartje weggehaald, terwijl je bij waxen het haartje geheel uit het haarzakje verwijderd. Wil je toch liever scheren? Zorg er dan voor dat je je benen/oksels/bikinilijn van te voren goed insmeert met scheerschuim om frictie te voorkomen.

Lees ook: Dít zijn de meest gemaakte fouten tijdens het scheren

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.