sauna

Bewezen: een dagje sauna staat gelijk aan een goede work-out

Sla jij de sportschool vaak liever over? Een ontspannen dagje sauna blijkt gelijk te staan aan een goede work-out. Wij vertellen je hoe dit zit.

Sauna

Een bezoekje aan de sauna heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en zouden pijnlijke spieren herstellen. Ook je huid wordt er zacht van en hierdoor ontstaat dus die mooie glow als je naar de sauna bent geweest. Nieuw onderzoek laat zien dat een dagje sauna nog veel meer voor je gezondheid doet dan je misschien al dacht.

Lees ook: Bewezen: sloddervossen zijn vaak gelukkiger dan opgeruimde types

Onderzoek

In het onderzoek werd er gekeken naar zowel de hartslag als de bloeddruk van de mensen die aan de studie deelnamen. Deze mensen gingen zo’n 25 minuten in de sauna en zowel ervoor als erna werden de hartslag en de bloeddruk gemeten. Het bleek dat de hartslag en bloeddruk verhoogden tijdens de sauna-sessie. Na de sauna-sessie zakten deze cijfers en waren ze zelfs lager dan normaal. Dit bleek precies zo te werken tijdens een half uurtje fietsen. De lange termijn effecten van de sauna lijken hetzelfde als die van sporten. Je verbrandt in de sauna natuurlijk wel minder calorieën.

Lees ook: De wetenschap zegt: bezoekje aan de sauna vermindert kans op dementie

Foto: GettyImages
Bron: BestLifeOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen