bevalling

Raar maar waar: vrouwen kunnen een orgasme krijgen tijdens de bevalling

Geloof het of niet, maar een klein deel van de vrouwen ervaart een orgasme tijdens hun bevalling. Hoe zit dit precies?

Hormonen

Zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling gieren de hormonen door je lichaam. Eén van deze hormonen, oxytocine, speelt een zeer belangrijke rol tijdens de bevalling. Dit hormoon vermeerdert zich in een snel tempo vlak voor de bevalling en zorgt ervoor dat vrouwen weeën krijgen.

Naast deze handige functie, is dit stofje ook actief wanneer de tepels van vrouwen worden aangeraakt. Het maakt niet uit of dit tijdens de seks gebeurt of tijdens het geven van borstvoeding. Het hormoon zorgt voor seksuele gevoelens én dus ook voor het krijgen van orgasmes.

Lees ook: Bewezen: chocolade tijdens je zwangerschap maakt óók je baby blij

Orgasme tijdens de bevalling

Hoe het nu precies zit? Vlak voor de bevalling kun je last krijgen van extra druk rondom je vagina. Soms kan hierdoor een orgasme ontstaan. 0.3 procent van de vrouwen ervaart dit. Het krijgen van een orgasme tijdens de bevalling wordt dus veroorzaakt door een combinatie van extreme fysieke druk rondom de vagina én een intens gevoel van liefde voor je baby. Sommige wetenschappers zijn van mening dat zo’n orgasme ervoor kan zorgen dat vrouwen veel minder pijn ervaren tijdens de bevalling.

Schaamte

0.3 procent lijkt weinig, maar sommige experts beweren dat het percentage in werkelijkheid veel hoger ligt. De verklaring hiervoor kan zijn dat sommige vrouwen zich schamen voor een dergelijk orgasme. Toch is dit helemaal niet nodig.

En bovendien: doordat jij zo hard aan het werk bent tijdens de bevalling, zal niemand aan je zien dat je een orgasme krijgt. En het zorgt voor minder spanning en pijn. Toch mooi meegenomen.

Lees ook: 6 verrassende redenen waarom een orgasme zo gezond is

Foto: GettyImages
Bron: SheKnows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen