Ontwerp Zonder Titel (46)

Dít zijn de (iets minder bekende) gezondheidsvoordelen van pruimen

Niet de meest populaire fruitsoort, maar ook de pruim levert een heleboel gezondheidsvoordelen op. We zetten ze op een rijtje.

1. Gaat constipatie tegen

Heb je er soms moeite mee om naar het toilet te gaan voor een grote boodschap? Een pruim bevat veel vezels, waardoor obstipatie-klachten verminderen. Door de vezels wordt er meer water geabsorbeerd en wordt je ontlasting zwaarder, waardoor ook de drang om naar het toilet te moeten, groter wordt. Niet alleen de vezels, maar ook sorbitol en chlorogeenzuur in pruimen zorgen er samen voor dat je op een dag vaker ontlasting maakt.

2. Stabiel gewicht

Wil je een paar kilo kwijt of wil je juist je huidige gewicht behouden? Ook dan zouden pruimen een goede snack voor jou kunnen zijn. Gedroogde pruimen zouden bijvoorbeeld zorgen voor een vol gevoel, waardoor je dus minder snel gaat snacken of te veel gaat eten. De pruimen zorgen voor een verzadigd gevoel.

Lees ook: 5 goede redenen waarom een warm ontbijt zo gezond is

3. Bot-gezondheid

In pruimen zit ook veel vitamine K. Deze vitamine is belangrijk voor de aanmaak van een bepaalde proteïne. Deze proteïne zorgt er vervolgens voor dat calcium zich makkelijker aan de botten hecht. Daarnaast zorgen ook het mineraal borium en kalium in pruimen voor sterkere botten.

4. Hartgezondheid

Het mineraal kalium dat in pruimen zit, heeft een positieve invloed op je bloeddruk. De spanning en druk in de slagaders neemt namelijk af. De anthocyanen, wat vaak in rood en paars fruit verwerkt is, zorgen voor een minder hoog cholesterol. Ook de hoeveelheid vezels maakt een pruim een gezonde keuze voor iemand die last heeft van een te hoog cholesterol.

Lees ook: Glühwein-liefhebbers, opgelet: dít zijn de 5 gezondheidsvoordelen

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.