Ontwerp Zonder Titel (3)

Glühwein-liefhebbers, opgelet: dít zijn de 5 gezondheidsvoordelen

Drink jij in de winterperiode ook wel eens een glaasje glühwein? Wij zetten de 5 gezondheidsvoordelen van deze kruidige wijn op een rijtje.

1. Kans op hartziektes wordt kleiner

We hebben het al eens eerder vermeld, maar rode wijn zit boordevol antioxidanten. Deze antioxidanten verhogen mogelijk je HDL-cholesterol, ook wel het goede cholesterol genoemd. Deze vorm van cholesterol helpt bij het opruimen van (het slechte) cholesterol uit je bloed. Hierdoor wordt de kans op hartziektes kleiner.

2. Kaneel heeft ontstekingsremmende eigenschappen

Vaak zitten er in glühwein een paar stokjes kaneel. Kaneel heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor zwellingen mogelijk afnemen en weefselfuncties kunnen worden hersteld.

3. Kans op botontkalking wordt kleiner

Als je met mate een glas rode wijn drinkt, wordt de kans op botontkalking kleiner. Door het drinken van rode wijn neemt de botdichtheid bij zowel mannen als vrouwen toe.

Lees ook: Bewezen: het drinken van rode wijn is goed voor je gebit

4. Nootmuskaat voert gifstoffen af

In een glaasje glühwein zit vaak ook nootmuskaat verwerkt. Nootmuskaat is goed voor je algehele gezondheid en vooral je lever en nieren hebben hier profijt van. Giftige stoffen die hier zijn opgeslagen, zullen nu eerder je lichaam verlaten.

5. Het verouderingsproces wordt vertraagd

De antioxidanten in rode wijn gaan de strijd aan met de vrije radicalen in je lichaam. De hoge concentratie antioxidanten in rode wijn, ook wel polyfenolen genoemd, zorgen ervoor dat je er langer jong uitziet.

Lees ook: Welke wijn kun je het beste drinken als je wil afvallen?

Foto: GettyImages
Bron: Standard.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.