pasta

De wetenschap zegt: pasta als ontbijt is goed voor je gezondheid

Ben je ook zo dol op de Italiaanse keuken? Dan hebben we goed nieuws voor je. Pasta als ontbijt, is namelijk een uitstekende keuze.

Pasta

Het zou misschien niet meteen in je opkomen als denkt aan een gezond ontbijt, maar volkoren pasta zou een goede optie zijn. Je kunt je vast indenken dat volkoren pasta gezonder is dan veel gesuikerde ontbijtgranen die je bij de supermarkt kunt krijgen. In volkoren pasta zitten veel gezonde voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vezels, calcium, zink, magnesium, kalium, vitamine K en vitamine E. Daarnaast bevat volkoren pasta veel antioxidanten. Daarbij is het bewezen dat het eten van voldoende volkoren producten, in vergelijking met geraffineerde granen, leidt tot minder buikvet. Een klein bakje volkoren pasta zou dus, voor de afwisseling, een voedzaam en lekker ontbijt kunnen zijn.

Lees ook: Bewezen: naar een muziekfestival gaan, is erg goed voor je gezondheid

Gezondheid

Het eten van voldoende volkoren producten, heeft een positieve invloed op je gezondheid. Je bloeddruk zal hierdoor dalen en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes wordt zo kleiner. Misschien is een bordje pasta als ontbijt niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het kan dus zeker. Vooral als je er ook nog eens voldoende groente aan toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan spinazie, tomaten en een magere yoghurt basilicumdressing.

Lees ook: 6 redenen waarom in bad gaan zo goed is voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Sheknows.com