pannenkoek

Dít zijn de gezondheidsvoordelen van pannenkoeken

Kun jij ook zo genieten van pannenkoeken? Dan hebben we goed nieuws. Dít zijn de gezondheidsvoordelen van een pannenkoek.

Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn populair en tegenwoordig bestaan er honderden toppings waar je jouw pannenkoek nóg lekkerder mee maakt. Pannenkoeken kunnen zowel als ontbijt en als avondeten worden geserveerd. Het goede nieuws is dat deze pannenkoeken een aantal voedingsstoffen bevatten die erg goed zijn voor je gezondheid. Pannenkoeken zijn niet voor niets zo geliefd onder sporters. Pannenkoeken bevatten veel koolhydraten en zorgen dus voor veel energie tijdens een zware work-out. Als je ook nog eens voor een volkoren pannenkoek kiest, ben je helemaal goed bezig. Deze pannenkoeken bevatten veel vezels, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Lees ook: 6x waarom een puppy in huis hartstikke goed is voor je gezondheid

Gezondheidsvoordelen

Een ander gezondheidsvoordeel van een pannenkoek is de hoeveelheid ijzer. Vooral de volkoren pannenkoeken bevatten veel ijzer. Ijzer is goed voor jouw energieniveau en je immuunsysteem. Als je voldoende ijzer binnenkrijgt, kan je lichaam makkelijker vechten tegen ziektes. Tot slot bevatten pannenkoeken ook voldoende calcium, wat weer heel goed is voor je botten. Wederom is een volkoren pannenkoek in dit geval de beste keuze. Calcium is niet alleen goed voor je botten, maar ook je spieren en zenuwen kunnen zo beter functioneren.

Lees ook: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van een kopje gemberthee

Foto: GettyImages
Bron: Healthyeating.sfgate.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.