Ontwerp Zonder Titel 2021 01 19t130757.250

Op zoveel mensen word je gemiddeld écht verliefd in je leven

Wist jij dat je in totaal maar drie keer in je leven echt verliefd wordt? Wij leggen je even precies uit welke drie type liefdes dit zijn.

Psychologie

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat we in totaal drie keer in ons leven echt verliefd worden. Natuurlijk kun je tussendoor wel eens vlinders krijgen, maar dit zijn niet de grotere liefdes die de onderzoekers bedoelen. Dit zijn de drie type verliefdheden op een rijtje:

1. De idealistische liefde

Dit is de eerste keer dat je écht verliefd wordt. Vaak is deze liefde idealistisch, omdat je nog geen vergelijkingsmateriaal hebt. Je opvattingen over liefde zijn vaak gebaseerd op boeken en films. Toch is deze verliefdheid wel belangrijk en staat die in je geheugen gegrift.

Lees ook: Bewezen: samen de afwas doen, zorgt voor een betere relatie

2. De liefde die ons dingen leert

Tijdens de tweede echte verliefdheid, leer je jezelf goed kennen. Waarschijnlijk leert de liefde je dingen over jezelf en over patronen die je in de toekomst wilt doorbreken. Vaak kent deze liefde veel drama en leugens. Stiekem vind je deze emotionele achtbaan misschien spannend, maar op de lange termijn werkt het natuurlijk niet.

3. De verrassende liefde

Gelukkig bestaat er nog de derde liefde. De liefde die uit het niets lijkt te komen en waarbij alles vanzelf lijkt te gaan. Geen onrealistische verwachtingen. Misschien dat deze persoon in eerste instantie niet bij je lijkt te passen. Toch voel je die klik en kun je compleet jezelf zijn bij de ander. Deze liefde voldoet misschien niet aan je ideale plaatje, maar dit is wel de persoon waar je voor lange tijd mee samen zult zijn.

Lees ook: Weer verliefd worden op je partner? Stel déze 36 vragen

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk