Ontbijt

Kun je het ontbijt beter overslaan als je wilt afvallen?

‘Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’ wordt weleens gezegd. Maar hoe zit dat als je wilt afvallen? Kun je het dan beter overslaan?

Dieettrends

De dieettrends vliegen ons nog steeds om de oren. Intermittent fasting is daar een van. Daarbij eet je alleen binnen een bepaald tijdsbestek. Je eet dan vaak acht uur per dag en vast de andere zestien uur. Je begint bijvoorbeeld om 12 uur ’s middags met je ontbijt en eet je laatste maaltijd om 8 uur in de avond. Dit ritme werkt niet voor iedereen. Misschien krijg jij het Spaans benauwd bij de gedachte dat je pas om 12 uur mag ontbijten. Een ander heeft juist genoeg aan een kop koffie. Maar hoe zit het als je wilt afvallen? Kun je dan het beste ontbijten of kun je het beter overslaan?

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je niet ontbijt

Onderzoek levert bewijs

Uit onderzoek van J.P. Bonnet blijkt dat het voor je afvalproces in principe niet uitmaakt of je wel of niet ontbijt. In het onderzoek werden twee groepen mensen met elkaar vergeleken. De ene groep kreeg wel een ontbijt, de andere groep niet. Dit had geen effect op het lichaamsgewicht. Wat wél invloed heeft, is de kwaliteit van je ontbijt. Kies voor fruit, groenten, volkoren producten en magere proteïnes. Wil je afvallen, maar heb je in de ochtend nooit honger? Skip dan je ontbijt en eet wat later op de dag je eerste maaltijd. Heb je wel een ontbijt nodig, kies dan voor gezonde en vullende producten.

Lees ook: Gezond en lekker: 4x vegan ontbijtjes om de dag goed te beginnen

Bron: Psychology Today Foto: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen