Ontwerp Zonder Titel 2023 02 27t113816.105

Voel je je soms ongemakkelijk in de sportschool? Probeer déze tips

Voel jij je wel eens bekeken of ongemakkelijk in de sportschool? Op TikTok worden tips gedeeld waardoor deze onzekerheid afneemt.

TikTok

Inmiddels is TikTok een groot platform waar veel handige tips worden gedeeld. Zo is er nu een trend die ‘Shy Girl work-out’ wordt genoemd. Je raadt het al. Dit zijn tips waardoor je je minder bekeken of ongemakkelijk in de sportschool voelt. Het is niet gek om je oncomfortabel te voelen in de sportschool. Je bevindt je immers in een ruimte met onbekenden en misschien is sporten niet helemaal je ding, waardoor je je extra ongemakkelijk voelt. Al die nieuwe mensen en een overvloed aan onbekende fitness-apparatuur bezorgen je een angstig gevoel. Het liefst wil je direct weer naar huis, maar gelukkig zijn er een aantal fijne tips waardoor je deze angst kan verminderen.

Lees ook: Is thuis sporten net zo effectief als een work-out in de gym? Zó zit het

Fijne tips

Een handige tip voor verlegen meiden/vrouwen in de sportschool, is om een eigen veilig plekje te creëren. Zoek een plek waar weinig mensen zijn en leg hier je sportmatje en al je benodigdheden neer. Daarnaast kun je je koptelefoon opzetten om je zo een beetje af te sluiten van de buitenwereld. Focus je in het begin vooral op wat basis-oefeningen, zoals je buikspieren, been- en bilspieren en/of je armspieren. Probeer oefeningen zoals squats en lunges, waar je niet direct gewichten voor nodig hebt. Later, als je je wat zelfverzekerder voelt, kun je deze eventueel wel toevoegen. Op TikTok kun je genoeg oefeningen vinden die je gemakkelijk op één plek kunt uitvoeren.

@califullerfit #shygirlworkout ♬ SNAP – High and Fast – Rosa Linn

Lees ook: Bewezen: dít doel zorgt voor motivatie om te gaan sporten

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.