multivitamine

Is het innemen van een multivitamine écht nodig?

Je wilt op je gezondheid letten en neemt daarom iedere dag een multivitamine in. Is dit echt nodig? Dít zeggen de experts.

Multivitamine

Je wilt goed voor je lichaam zorgen, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zo veel verschillende supplementen op de markt. Elke supplementenlijn belooft fantastische gezondheidsvoordelen, maar in hoeverre zijn deze beloftes ook echt waar? Vaak lijkt een multivitamine de meest simpele oplossing. Eén of twee tabletten per dag zijn voldoende om je gezondheid te ondersteunen, maar wat hebben de experts hierover te zeggen? Is een multivitamine echt zo onmisbaar of kom je met een gezonde levensstijl al een heel eind?

Lees ook: Goed nieuws: déze vitamines zitten er in een oliebol

Effecten

Ongeveer de helft van alle volwassenen neemt dagelijks een multivitamine. De meeste mensen doen dit om zo zeker te weten dat ze dagelijks alle benodigde vitamines binnenkrijgen. Op dit moment zijn er nog niet veel wetenschappelijke resultaten die bewijzen dat een multivitamine bijvoorbeeld je hart- en breingezondheid verbeteren. Toch kan het volgens gezondheidsexperts ook geen kwaad om dagelijks zo’n tabletje vol vitamines in te nemen. Er zijn misschien nog geen grote wetenschappelijke resultaten naar voren gekomen, maar een multivitamine kan zeker wel een positieve invloed hebben op je geheugen en je stemming. Daarnaast kunnen de vitamines, mineralen en antioxidanten in een multivitamine het proces van verschillende ziektes mogelijk vertragen.

Lees ook: 6x waarom een puppy in huis hartstikke goed is voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: RealSimple.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.