Oproep: ik werd gepest op mijn werk

Geen motivatie om te werken? Probeer déze 4 handige tips

Iedereen heeft wel eens wat minder zin om te gaan werken. Déze 4 tips helpen je om je motivatie weer iets te vergroten.

1. Verwacht niet te veel van jezelf

Als je ’s ochtends wakker wordt en direct al voelt dat je niet zo veel zin hebt om naar je werk te gaan, dan voelt iedere taak als eentje teveel. Probeer, waar het kan, zelf zo veel mogelijk controle te behouden. Welke taken kun je misschien nog even uitstellen en wat moet er vandaag écht gebeuren? Je presteert waarschijnlijk ook beter op dagen dat je weer meer gemotiveerd bent.

2. Bewegen en belonen

Als je beweegt en als je jezelf beloont, maakt je brein dopamine aan en dit zorgt voor extra motivatie. Misschien kun je alvast iets leuks plannen in de avond. Samen met een vriendin naar de bioscoop of een hapje eten met je partner. Zo kom je dag vast makkelijker door.

Lees ook: Inez: ‘Ik steel weleens op mijn werk’

3. Praat met collega’s

Je collega’s voeren vaak dezelfde werkzaamheden uit als jou. Als je collega’s gemotiveerd aan het werk ziet, kan dat aanstekelijk werken. Het kan ook fijn zijn om samen te werken met een collega.

4. Tijd indelen

Als je motivatie ver te zoeken is, helpt het om een planning te maken. Verdeel je werkdag in blokken en spreek met jezelf af wanneer je wat doet. Probeer ook trots op jezelf te zijn als je een opdracht hebt afgerond (en neem eventueel wat lekkere snacks mee voor tijdens je korte pauzes)

Vriendin’s favoriet

Met dit prachtige dankbaarheidsdagboek kun je 60 weken lang iedere dag schrijven over wat goed en mooi is. Neem dagelijks even de tijd voor 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Je zal merken dat dit dagboek je leven fantastisch gaat verbeteren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Interessant: dít zou een positief effect hebben op je werkambities

Foto: GettyImages

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.