puppy

Bewezen: opvoeding puppy is even zwaar als opvoeding kind

Wie dacht dat het opvoeden van een pup een eitje was, heeft het mis. Uit onderzoek is gebleken dat 60 procent van de hondeneigenaren de opvoeding van hun viervoeter net zo zwaar vindt als die van een baby.

Studie

Voor het onderzoek werden 1261 vrouwen en 283 mannen gevraagd naar de aanschaf van hun huisdier en de opvoeding van hun puppy of kitten. Hieruit kwamen interessante cijfers naar voren. Zo bleek dat het nemen van een jong huisdier het meest aantrekkelijk wordt gevonden. 82 procent van de hondeneigenaren en 78 procent van de katteneigenaren in Nederland kocht het diertje toen het pasgeboren was. De voornaamste reden is de gezelligheid die het beestje met zich meebrengt. Toch waren er ook mensen die een huisdier namen om stress te verminderen.

Lees ook: Bewezen: kinderen die met een hond als huisdier opgroeien, zijn socialer

Opvoeding puppy

Veel deelnemers gaven aan in het begin niet zo goed te weten hoe ze hun puppy moesten opvoeden. Ook bleek dit zwaarder dan gedacht.
Bijna de helft van hen gaf zelfs aan in het vervolg voor een oudere hond te kiezen of helemaal geen hond meer te nemen.

Van alle baasjes zei 60 procent de eerste maanden met een puppy net zo zwaar te vinden als de eerste maanden met een baby. Waar dit precies mee te maken heeft, is niet duidelijk. Wel raadden de deelnemers aan andere hondeneigenaren aan om hun pup te belonen wanneer hij/zij voor het eerst buiten poept of plast en ‘m los te laten als hij/zij buiten loopt. Ook is het goed om het dier snel aan te leren om alleen te zijn.

Bron: Metro
Foto: Getty Images