Ontwerp Zonder Titel 2023 10 03t130557.960

Win-win: een massage is heel goed voor je mentale gezondheid

Dat een massage heerlijk ontspannend werkt, zal je niet verbazen. Wist je ook dat massages een positief effect hebben op je mentale welzijn?

Stressvermindering

Hoe vaak trakteer jij jezelf op een massage? Waarschijnlijk doe je dit net iets te weinig. Een massage kan soms ook duur zijn en vaak vergeet je door alle drukte een afspraak te maken. We snappen het. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je partner jou te laten masseren. Veel mensen hebben tegenwoordig namelijk last van stress. Deze stress zorgt ervoor dat je last krijgt van gespannen spieren en vaak ook minder goed slaapt. Een verhoogd stressniveau betekent vaak ook dat je lichaam veel cortisol aanmaakt. Je krijgt hierdoor het gevoel dat je in gevaar bent en dit is natuurlijk helemaal geen fijn gevoel.

Lees ook: Dít zijn de fantastische voordelen van een gezichtsmassage

Massages

Het effect van massages op mentale gezondheid, is nog niet helemaal duidelijk. Dit komt omdat er veel verschillende soorten massages zijn en de effectiviteit is daarom moeilijk te bepalen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een massage een positief effect heeft op het stressniveau. Er is dus geen sprake van een zogenaamd placebo-effect. Natuurlijk zijn massages geen vervanging voor andere vormen van psychologische hulp, maar er zijn wel wat veelbelovende onderzoeksresultaten. Zo is er aangetoond dat simpele massagetechnieken PTSD klachten bij veteranen kunnen verminderen.

Vriendin’s favoriet

Sebamed Spa Douchegelis een zeer milde, zeepvrije douchegel. Voor een lekker ontspannend gevoel aan het begin of eind van de dag, neemt u een heerlijke douche met de 100% zeepvrije Spa Douchegel van Sebamed. De ontspannende formule met Waterlelie-extract hydrateert de huid en houdt de vochtbalans op peil. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Waarom je een voetreflexmassage zou moeten proberen

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.