Ontwerp Zonder Titel 2023 01 12t133316.098

Dít is waarom een warme lunch goed is voor je gezondheid

Eet je wel eens een warme maaltijd of soep als lunch? In dit artikel vertellen we je waarom dit eigenlijk een hele gezonde keuze is.

Makkelijk te verteren

Vooral tijdens de koude dagen, heb je soms zin in een warme lunch. Een warme maaltijd of een gezonde vullende soep. Als je de mogelijkheid hebt, is het heel goed om zo nu en dan voor een warme lunch te kiezen. Allereerst is een warme maaltijd voor je lichaam makkelijker om te verteren. Je spijsverteringsmechanisme is namelijk gevoelig voor temperatuur. Bij een hogere temperatuur, hoeft je lichaam minder hard te werken om de maaltijd te verwerken. Bij een koude maaltijd krijgt het spijsverteringsmechanisme een kleine ‘shock’ en moet het dus harder aan de slag.

Lees ook: Goedkoop en gezond eten? Dit zijn de seizoensproducten van januari

Voedingswaarde en smaak

Uit onderzoek blijkt dat mensen een warme maaltijd over het algemeen lekkerder vinden dan een koude maaltijd. Dit zou komen omdat het brein dan sterkere signalen van het lichaam ontvangt. Ook zorgt een warme maaltijd er eerder voor dat je het gevoel hebt dat je vol zit en voldoende hebt gegeten. Tot slot zal je lichaam bij een warme maaltijd, in vergelijking met een koude maaltijd, makkelijker de voedingsstoffen kunnen absorberen. Natuurlijk zullen er altijd bepaalde voedingsmiddelen zijn die tijdens het koken hun voedingswaardes verliezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde fruit- en groentesoorten. Je kunt dus beter koude en warme maaltijden afwisselen om zo veel mogelijk gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Lees ook: Op hakken lopen zónder pijnlijke voeten? Probeer deze 5 tips

Foto: GettyImage
Bron: Luncheaze.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.