Ontwerp Zonder Titel (82)

Op hakken lopen zónder pijnlijke voeten? Probeer deze 5 tips

Vooral tijdens de feestdagen maakt een mooie hak je outfit helemaal af. Zo kun je, zónder pijnlijke voeten, de hele avond op hakken lopen.

1. Inlopen

Eindelijk heb je ze besteld. Een prachtig paar hakken. Misschien net iets boven je budget, maar als je de doos opent, kijk je je ogen uit: deze pareltjes zijn de prijs meer dan waard. Je wil ze natuurlijk meteen aantrekken, maar wacht heel even. Vaak wordt geadviseerd om een dik paar sokken aan te doen en vervolgens je hakken aan te trekken. Hierna ga je er, jawel, met de föhn over de schoenen heen. De schoenen zullen zich nu sneller naar je voet vormen.

2. Manier van lopen

Het lopen op hakken vereist een andere manier van lopen, dan het lopen op sneakers. Let erop dat je eerst je hiel neerzet en hierna landt op je tenen (en dus niet andersom). Zet niet in één keer je voet neer, maar plaats eerst je hiel op de grond. Maak het jezelf ook iets makkelijker door meer naar achter te leunen. Hierdoor raak je minder snel uit balans.

3. Rustig lopen

Je denkt misschien dat je op hakken met dezelfde snelheid kunt lopen, als op sneakers. Dit is niet het geval, vooral in het begin niet. Doe dus vooral rustig aan en probeer je te concentreren op je manier van lopen. Krijg hier een beetje handigheid in en dan kun je je tempo langzaam opvoeren.

Lees ook: Budgettip: Action verkoopt nu dupes van je favoriete parfums voor een prikkie

4. Hoogte van de hak

Loop je normaal gesproken nooit op hakken? Dan zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om eerst voor een lagere hak te gaan. Een klein hakje kan er net zo elegant uitzien als een hoge hak, maar biedt net wat meer comfort.

5. Voorbereiding is key

Er zijn verschillende producten op de markt die het lopen op hakken makkelijker maakt. Denk bijvoorbeeld aan gelgrips voor je hielen of inlegzolen. Neem ook altijd een paar blarenpleisters mee in je tas. Deze kunnen altijd van pas komen.

Lees ook: Dít type parfum past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Foto: GettyImages
Bron: Theeverygirl

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.