Intermittent fasting is dé hype van dit moment, maar hoe werkt het?

Je lunch overslaan? 3 redenen waarom je dit beter niet doet

Geen tijd of gewoonweg geen honger. Wij vertellen je 3 redenen waarom het alsnog niet goed is om je lunch over te slaan.

1. Je productiviteit daalt

Misschien heb je rond lunchtijd nog geen trek, maar als je niets eet zul je merken dat je hier later op de dag last van gaat krijgen. Je lichaam heeft immers energie nodig om te kunnen presteren. Je kunt je lunch ook een beetje verspreiden. Neem bijvoorbeeld alvast een appel en bewaar je broodje voor iets later op de middag. Je lunch overslaan is in ieder geval geen goed plan als je goed wil blijven functioneren.

2. Eetbuien

Je hebt tijdens de lunchpauze misschien niet zo’n honger, maar er komt een moment dat je lichaam wél een signaal geeft dat het brandstof nodig heeft. Vaak is het dan al te laat en heb je vooral trek in ongezonde zoute of zoete dingen. Vaak zul je dan ook veel te veel eten en krijg je hierna een energiedip. Om zulke ongezonde eetbuien en die vervelende dip te voorkomen, is het belangrijk dat je dus wél luncht.

Lees ook: Dít is het effect van een (groot) ontbijt als je wil afvallen

3. Je bloedsuikerspiegel daalt

Als je niet regelmatig eet, zul je merken dat je bloedsuikerspiegel schommelt. Je kunt dan last krijgen van duizeligheid, geïrriteerdheid en een soort wattenhoofd-gevoel. Kies voor gezonde producten die niet te veel invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Denk bijvoorbeeld aan veel groenten en volkoren producten.

Lees ook: Goed nieuws: taart als ontbijt kan helpen bij gewichtsverlies

Foto: GettyImages

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.