Spelen

Dit zijn de leukste (en makkelijkste) work-outs met je kinderen

Spelen met kinderen is leuk, maar het is nóg leuker als je er ook nog een fit lichaam aan overhoudt. Met deze briljante tips is dat een fluitje van een cent.

Spring je fit

In spin de bocht gaan in … roept het al herinneringen op? Kinderen zijn dol op touwtjespringen, maar voor een work-out is het springtouw ook zeer effectief. “Springtouwen is de perfecte manier om conditie op te bouwen”, vertelt Silja Bresser, personal trainer en eigenaresse van Calisthenics Center. “Spring tien keer met beide voeten op de grond, tien keer alleen op je linkervoet, tien keer op je rechtervoet en tien keer kruislings. Doe dit iedere dag een paar minuten en je zult zien dat je conditie erop vooruit gaat.” Extra tip: duw tijdens het springen je tenen omhoog. Dit voorkomt dat het touw blijft haken.

Hink stap sprong

Een oefening die iedereen, met of zonder kind, zeker eens moet proberen? Hinkelen! Silja: “Als personal trainer begin ik iedere training met een balansoefening. Balans is zo belangrijk. Het voorkomt blessures, zorgt dat spieren beter kunnen samenwerken en dat je sterker wordt. Hinkelen is een hele goede oefening om je balans te trainen. Daag jezelf uit iedere dag een stuk verder te hinkelen zonder het andere been op de grond te zetten. Houd tijdens het hinkelen je handen in je zij. Dan dwing je het lichaam om balans te houden.”

Hoela, hoela … hoep

De buikspieren aan het werk zetten? Waag je dan eens aan de hoepel van je dochter, nichtje of buurmeisje. “Hoepelen is dé perfecte work-out voor zowel je rug- als buikspieren. Je traint tijdens het draaien vooral de schuine buikspieren die zorgen voor de welbekende blokjes”, legt Silja uit. “Zet tijdens het hoepelen altijd één been voor en één been achter en probeer iedere dag vijf minuutjes te draaien.”

Lees ook: Zóveel calorieën verbrand je met hoelahoepen

Schommelen

Schommelen is voor de meeste kinderen een ontspannen bezigheid, maar wist je dat je er ook een work-out van kunt maken? Silja: “Pak het zitje van de schommel met beide handen vast, buig je lichaam voorover tot je in een plankpositie staat. Druk dan je borst naar de schommel en maak drie keer tien push-ups. Perfecte krachttraining voor de borst, schouders en buikspieren.” Wil je ook de benen nog aan het werk zetten? “Ga dan weer rechtop staan, leg de wreef van je linkervoet op het zitje van de schommel, stap vervolgens met je rechtervoet naar voren en laat jezelf langzaam naar de grond zakken. Hiermee train je zowel je benen als je billen!”

Knuffelsquat

Knuffelen tijdens het sporten, wie wil dat nou niet? Trommel zoon- of dochterlief op voor deze liefdevolle oefening! “Til je kleintje op en houd hem of haar stevig vast in knuffelhouding. Zet nu je voeten op heupbreedte, houd je rug recht, duw je billen naar achteren en laat jezelf langzaam naar beneden zakken. Doe dit tien keer achter elkaar. Wedden dat je die billen en benen voelt branden?”

Ready to roll?

Mocht je tijdens een onbewaakt ogenblik een skateboard kunnen bemachtigen, dan heeft Silja dé perfecte oefening voor je: “Ga op je knieën zitten en leg je handen op het skateboard. Rol nu heel langzaam naar voren tot je niet meer verder kunt en kom dan weer omhoog. Probeer dit tien keer. Mocht je geen skateboard hebben, dan kun je het ook doen met rolschaatsen.” Waar deze oefening goed voor is? “Je buik, maar dat merk je waarschijnlijk meteen als je hiermee aan de slag gaat!”

Spierballen

Benieuwd of je sterker bent dan je kids? Doe dan een wedstrijdje wie het langst aan het klimrek kan hangen. “Hoe langer je hangt, hoe sterker je bent. Deze oefening is goed voor de armen, schouders maar ook voor de mobiliteit”, aldus Silja.

Lees ook: Met déze sporten verbrand je de meeste calorieën

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen