Ontwerp Zonder Titel 2023 06 16t145723.933

Dít is waarom een koude douche kan helpen bij gewichtsverlies

Je hebt vast wel eens gehoord over de voordelen van een koude douche of ijsbad. Dít is het effect van een koude douche op gewichtsverlies.

Koude douche

De laatste jaren wordt er veel gesproken over de voordelen van een ijsbad of een koude douche. Natuurlijk is het geheel aan jou of je dit wel of niet wil proberen. Voorstanders van koudetraining zeggen dat je immuunsysteem hierdoor verbetert en je na een intense sporttraining sneller herstelt. Als je graag en/of veel sport kan het de moeite waard zijn om zo nu en dan koud (af) te douchen. Deze kou zorgt voor kortdurende stress, maar hierdoor wordt je lichaam hierna weerbaarder tegen stress. Daarnaast train je je hele cardio vasculaire systeem, verbetert je energie en focus en word je ook mentaal sterker. Dat is nog niet alles, want koudetraining heeft ook een positief effect op gewichtsverlies.

Lees ook: Aha: zoveel bespaar je jaarlijks met een waterbesparende douchekop

Gewichtsverlies

Wil je graag wat kilo’s kwijt en ben je al goed op weg met gezonde voeding en voldoende beweging? Je zou dan eens een ijsbad of een koude douche kunnen overwegen. Koud afdouchen kan ook al helpen. Wat er namelijk gebeurt tijdens een koude douche, is dat je metabolisme omhoog zal gaan en de hoeveelheid bruin vet toeneemt. Bruin vet zorgt er vervolgens voor dat je calorieën verbrandt om het warmer te krijgen. Je hoeft jezelf echt niet te straffen met een koude douche als je liever onder een warme douche staat, maar je kunt bijvoorbeeld twee keer in de week afdouchen met koud water. Doe dit bijvoorbeeld 20 of 30 seconden en ervaar welke effecten het heeft.

Lees ook: 7 manieren om goedkoop of zelfs gratis te sporten 

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.