koppels

Bewezen: koppels die samen koken, blijven voor altijd samen

Staan jij en je partner vaak samen in de keuken te kokkerellen? Het blijkt dat koppels die samen koken, vaak voor altijd samen blijven.

Koppels

Er zijn verschillende factoren die jullie relatie beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan goede communicatie, gedeelde humor en een fijn seksleven. Nu blijkt dat ook samen koken een wel erg positieve invloed heeft op de kwaliteit van jullie relatie. Veel koppels vinden samen koken belangrijk. Misschien vraag je je af waarom? Koken vereist namelijk goede communicatie. Dit is waarom koken als een belangrijke activiteit wordt gezien. Vooral koppels die al jaren gelukkig getrouwd zijn, vinden samen koken ontzettend waardevol.

Lees ook: Bewezen: vrouwen kiezen vaker voor een partner die op hun broer lijkt

Liefde tonen

Koken is dus een uitstekende activiteit om jullie communicatievaardigheden te trainen. Daarnaast vinden veel mensen het ook erg leuk om voor hun partner te koken. Op deze manier kun je op een non-verbale manier laten zien hoe belangrijk de ander voor je is. Er wordt niet voor niets vaak gezegd dat de liefde (van de man) door de maag gaat. In het onderzoek wordt ook aangetoond dat apart van elkaar eten, een negatieve invloed heeft op de relatie. Samen koken én samen eten is dus de succesformule voor een langdurige relatie.

Lees ook: Bewezen: sloddervossen zijn vaak gelukkiger dan opgeruimde types

Foto: GettyImages
Bron: Everydaydatenight.com