koken

Koken voor andere mensen is erg goed voor je mentale gezondheid

Sta jij graag in de keuken te koken voor vrienden of familie? Dit blijkt namelijk een positief effect te hebben op je mentale gezondheid (en dat zit zo).

Koken

Over het algemeen is koken een bezigheid die je mentale gezondheid een boost geeft. Je komt even tot rust en koppelt jezelf los van werk en alle andere verplichtingen. Het wordt vaak gezien als een vorm van mindfulness. Koken voor andere mensen blijkt nog meer gezondheidsvoordelen te hebben. Door te koken, geef je een ander iets wat hij of zij echt nodig heeft. Eten is een primaire behoefte en het geeft een fijn gevoel als jij hieraan bijdraagt. Ook ontstaat er zo meer vertrouwen en een gevoel van veiligheid tussen mensen. Je voelt je verbonden met de ander, waardoor je je gelukkiger voelt en sombere gevoelens verdwijnen.

Lees ook: Bewezen: koppels die samen koken, blijven voor altijd samen

Relaties

Mensen vinden het vaak fijn om voor anderen te zorgen. Door voor iemand te koken, laat je je liefde en waardering voor die ander zien. Hierdoor wordt de vriendschap of relatie hechter en intiemer. Niet alleen je vriendschappen worden beter, de band met jezelf wordt ook sterker. Als je zelf kookt, maak je waarschijnlijk gezondere keuzes en bewijs je aan jezelf dat jij het waard bent. Je maakt van jezelf een prioriteit en ook dit zal je mentale gezondheid goed doen.

Lees ook: Dít zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het koken van pasta

Foto: GettyImages
Bron: Huffpost.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen