pasta

Dít zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het koken van pasta

Even een pastaatje maken, lijkt een simpele klus. Maar wist je dat je onverhoopt toch veel kleine foutjes kunt maken?

1. Een te kleine pan gebruiken

Wil je pasta gaar koken, dan is het belangrijk om een grote pan te gebruiken met voldoende water. Ook voorkom je dat de pasta aan elkaar vast blijft plakken.

2. Olijfolie aan het water toevoegen

Gebruik je een pan die groot genoeg is voor de hoeveelheid pasta? Dan hoef je geen extra olijfolie bij het water te voegen. Bewaar deze liever voor het maken van een lekkere pesto.

3. Warm water in de pan doen

In plaats van de pan vol te laten lopen met warm water en de pasta er direct bij te doen, kun je beter voor koud water gaan en deze eerst volledig laten koken. Op deze manier kunnen bacteriën die zich soms in het leidingwater bevinden niet bij je eten komen.

4. Onvoldoende zout bij het water strooien

Wist je dat het water waarin je pasta kookt even zout zou moeten zijn als zeewater? Inderdaad: nog een scheutje erbij, kan geen kwaad.

5. De pasta achteraf spoelen

Het is beter om je pasta niet achteraf met water te spoelen. Doe je dit wel, dan gaat een groot deel van het zetmeel verloren. Het is eigenlijk zelfs beter om 100 ml kookvocht te bewaren en door je pasta te mengen wanneer je hier saus op doet. Op deze manier zullen de pasta en de saus een mooier geheel vormen.

Bron: Flair.be
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *