koffie drinken

Bewezen: koffie drinken met collega’s maakt je gelukkiger én productiever

Er zijn twee dingen die je op je werk niet kunt missen, namelijk: koffie en je collega’s. Dít is waarom koffie drinken jou gelukkiger en productiever maakt.

Koffie drinken

Een collega die uit zichzelf koffie haalt en even bij je komt zitten, is er eentje van goud. Door de koffie krijgen jullie een energie boost en kunnen jullie je net weer even iets beter focussen. Koffie drinken zorgt voor meer concentratie en hierdoor zal de productiviteit op de werkvloer toenemen. Jullie korte- en langetermijngeheugen verbetert en stress zal direct afnemen. Dit zijn de cognitieve effecten van zo’n lekker bakje koffie. Er zijn ook een heleboel sociale effecten.

Lees ook: Bewezen: het drinken van koffie, verbetert je seksleven

Samenwerken

Samen met je collega’s ben je druk aan het werk en af en toe lassen jullie een pauze in om even bij te kletsen en een kopje koffie te drinken. Dit moment zorgt ervoor dat iedereen even samenkomt en ook de wat stillere collega’s zullen zich meer verbonden voelen met de groep. Hierdoor gaan mensen sneller iets persoonlijks delen of worden er creatieve oplossingen bedacht. Een simpel kopje koffie, zorgt ervoor dat collega’s zich meer verbonden voelen met elkaar en zich gelukkiger voelen. Hierdoor zal ook de samenwerking verbeteren.

Lees ook: Waarom je ’s ochtends na je koffie vaak direct naar de wc moet

Foto: GettyImages
Bron: Thequeenbean.blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen